Cuketové špagety

Měli jsme chuť na něco nového. Tak jsme z cukety udělali špagety a byl z toho fajn oběd, který nás zasytil a v kuchyni jsme přitom strávili jen pár minut.

Vhodnost

–  pro starší děti, které umí jíst špagety :-). Takže podle schopnosti dítěte.

– podle surovin: cuketa od 4. měsíce, bazalka od 9. měsíce, rajčata a mascarpone od 12. měsíců, pistácie od 2 let

Suroviny

(pro 2 děti)

  • 200g nastrouhané mladé cukety na špagety (pomocí speciální škrabky)
  • 15 lístků bazalky
  • 1 PL kvalitního nerafinovaného olivového oleje
  • 3 špetky mořské soli
  • 5-8 cherry rajčátek
  • 2 PL mascarpone
  • menší hrst nesolených, nepražených pistácií

Postup

  1. Cuketu si pomocí speciální škrabky nastrouhejte na špagety.
  2. Lístky bazalky omyjte a nakrájejte je na proužky.
  3. Na rozehřátém oleji restujte špagety, trvá to tak 3-4min. než změknou. Občas promíchejte a přidejte k nim bazalku.
  4. Hotové posolte a přidejte rajčata nakrájená na čtvrtky.
  5. Ještě teplé podávejte dětem na talíř nebo do misky. Ozdobte lžící mascarpone s rozdrcenými pistáciemi.


TIP: Dejte si taky:-)

Tagy:
Žaneta Žišková
Jsem máma dvou dětí a miluji vaření. Moje recepty najdete na novém dětském food blogu Malina >>.
Komentáře