Hrášková krémová polévka

Jestli máte rádi hrášek, tak si tuhle polévku určitě zamilujete. Já bych ji mohla jíst pořád. Naštěstí chutná nejen mě, ale i dětem.

Vhodnost

– od 6. měsíce

Suroviny

(pro 4 osoby)

  • 450g mraženého hrášku
  • 400ml vody
  • hrst čerstvé petrželové natě (používáme hladkolistou)
  • 20g másla
  • sůl podle věku dítěte

Postup

  1. Mražený hrášek a čerstvou petrželovou nať vložte do hrnce.
  2. Zalijte vodou, přiveďte k varu a vařte na středním ohni přibližně 10 minut.
  3. Jakmile hrášek změkne, odstavte hrnec z plotny a rozmixujte tyčovým mixérem.
  4. Vznikne vám hustší polévka. Podle potřeby ji nařeďte vodou (převařenou).
  5. Přidejte sůl a zjemněte máslem.


TIP: Podávejte s pár kapkami panenského řepkového oleje.

Eva Žišková

Když se mi narodila Karolínka, začala jsem se ještě více zajímat o to, co doma vlastně jíme. Naše oblíbené recepty sdílíme společně s mou sestrou na dětském food blogu MALINA>>. Jak to všechno začalo a pro koho každý den vaříme se dozvíte tady>>.

Komentáře