Jáhlová kaše s malinami

Když máme pomalé ráno, vaříme si tuhle jáhlovou kaši. Jáhly totiž potřebují čas na přípravu, pak chutnají výborně a navíc skvěle zasytí.

Vhodnost

  • jáhlová kaše od 7. měsíce
  • maliny od 9. měsíce
  • kakao od 1 roku (nejlépe nepražené; my kupujeme z Troubelic)

Suroviny

(na 2 větší porce)

  • 50g jáhel
  • 0,5 l převařené horké vroucí vody na spaření
  • 320 ml vody
  • 1,5 větších banánu (cca 200g)
  • 20g másla nebo ghí
  • maliny ze zahrádky

Postup

  1. Jáhly vložte do hrnce a spařte vroucí vodou (většinou postačí 3x). Zbavíte je tak nahořklé chuti, pokud jsou jáhly žluklé. (Pokud víte, že máte kvalitní jáhly, spařovat nemusíte).
  2. Spařené jáhly zalijte 220ml vody, přiveďte k varu a na mírném ohni vařte pod pokličkou 15 min.
  3. Mezi tím si nakrájejte banán na kostičky.
  4. Přihoďte kousky banánu do kaše, přidejte 100ml vody a vařte dalších 10 min.
  5. Ke konci vaření dejte do kaše rozpustit máslo (nebo ghí). Hotové jáhly poznáte tak, že jsou měkké a mírně kašovité.
  6. Podle potřeby rozmixujte tyčovým mixérem (kaše bude jemnější a sladší).
  7. Servírujte s kakaem a čerstvými malinami.


TIP: Zkuste ji s borůvkami, jahodami nebo ostružinami:-)

Eva Žišková

Když se mi narodila Karolínka, začala jsem se ještě více zajímat o to, co doma vlastně jíme. Naše oblíbené recepty sdílíme společně s mou sestrou na dětském food blogu MALINA>>. Jak to všechno začalo a pro koho každý den vaříme se dozvíte tady>>.

Komentáře