Pstruh se zeleninovým kuskusem

Ryby doma jíme často. Nejraději je připravuju z filetu, který nemusím kuchat ani vykošťovat:-). Tady je jeden z našich oblíbených receptů.

Vhodnost

  • od 1 roku

Suroviny

(cca 4 porce)

  • 120g celozrného kuskusu
  • 200ml vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 papriky
  • 1/2 okurky hadovky
  • 2 rajčata
  • filet ze pstruha duhového (chlazené)
  • šťáva z citrónu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Filet pstruha si opláchněte, osušte a ostrým nožem naporcujte 5cm velké plátky. Zbavte ho případných kostí, lehce osolte a opepřete.
  2. Do rozpálené pánve s olivovým olejem vložte filet (kůží dolů) a restujte 3 min na středním plameni. Pak rybu otočte a opékejte další 3 minuty .
  3. Kuskus vsypte do střední mísy, zalijte 200ml vroucí vody a přiklopte pokličkou. Nechte cca 5 min stát.
  4. Mezitím si zeleninu nakrájejte na menší kousky.
  5. Hotový kuskus lehce osolte a zalijte olivovým olejem. Vidličkou důkladně „načechrejte“, přidejte čerstvou zeleninu, vše promíchejte a zakápněte citrónovou šťávou.
  6. Mladším dětěm natrhejte maso na menší kousky, starším podávejte plátek vcelku.

TIP: Pstruha dochuťte panenským řepkovým olejem a citrónovou šťávou.

Eva Žišková

Když se mi narodila Karolínka, začala jsem se ještě více zajímat o to, co doma vlastně jíme. Naše oblíbené recepty sdílíme společně s mou sestrou na dětském food blogu MALINA>>. Jak to všechno začalo a pro koho každý den vaříme se dozvíte tady>>.

Komentáře