Špenátová s medvědím česnekem

Měla jsem čerstvý medvědí česnek a chuť na něco opravdu jarního. Tak vznikla tahle hodně zelená polévka. Zachutnala mě i dětem, protože je jemnější než klasická špenátová. Jen si dejte pozor, pokud je vaše dítě alergické na česnek, obsahuje totiž stejný alergen.

Vhodnost

– od 1 roku, po zavedení všech surovin

Suroviny

(4 porce)

  • 20g másla
  • 15g čerstvého medvědího česneku (cca 20 listů)
  • 1/2 cibule
  • 400g špenátu (já jsem dávala mražený)
  • 400ml vody
  • pepř
  • sůl podle věku dítěte

Postup

  1. Cibuli si nakrájejte na jemno. V hrnci si rozehřejte máslo, přidejte cibulku a restujte až zesklovatí.
  2. Pak přidejte špenát, zalijte vodou a nechte povolit.
  3. Do polévky přihoďte listy medvědího česneku, sůl a pepř.
  4. Vařte přibližně 5 minut a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.

 

TIP: Polévku zjemněte smetanou.

Eva Žišková

Když se mi narodila Karolínka, začala jsem se ještě více zajímat o to, co doma vlastně jíme. Naše oblíbené recepty sdílíme společně s mou sestrou na dětském food blogu MALINA>>. Jak to všechno začalo a pro koho každý den vaříme se dozvíte tady>>.

Komentáře