Vaječná polévka

Netuším čím to je, ale kombinace vajíček, ovesných vloček a mrkve dětem prostě chutná. Zachutnala i Lole, když byla ještě nejedlík. Polévka je vhodná od 1 roku, po zavedení všech surovin.

  • 30g ghí (nebo máslo)
  • 40g vloček
  • 1 větší mrkev
  • 3 vejce
  • 1 l vody (horké)
  • sůl (podle věku dítěte)

Postup

1. Očistěte si mrkev a nakrájejte ji na čtvrt kolečka.

2. Rozpusťte si v hrnci máslo a na mírném ohni orestujte vločky.

3. Po 2-3 minutách, když se vločky rozvoní, přidejte rozklepnutá vajíčka a míchejte dokud vajíčka neztuhnou (= jako vaječina).

4. Přidejte nakrájenou mrkev a zalijte vše horkou vodou. Podle chuti a věku dítěte dosolte.

TIP: Podávejte s čerstvě nasekanou petrželkou…

Eva Žišková

Když se mi narodila Karolínka, začala jsem se ještě více zajímat o to, co doma vlastně jíme. Naše oblíbené recepty sdílíme společně s mou sestrou na dětském food blogu MALINA>>. Jak to všechno začalo a pro koho každý den vaříme se dozvíte tady>>.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *